Krem do pielęgnacji nóg - oliwa z oliwek, pasta z igieł drzew iglastych, żywica sosnowa, czarny bez, olej z rokitnika

Dostępność: BRAK PRODUKTU - SPODZIEWANA DOSTAWA
Cena: 11,76 zł 11.76
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Krem przeznaczony do codziennej pielęgnacji skóry nóg i stóp: odżywia, rozmiękcza odciski, tonizuje, usuwa napięcie i uczucie ciężaru w nogach, usuwa opuchliznę, działa przeciwzapalnie, sprzyjając gojeniu się drobnych pęknięć i otarć.

Regularne stosowanie kremu poprawia stan skóry. Skóra nóg i stóp staje się miękka i gładka, powraca odczucie lekkości, świeżości i komfortu.

 

Zalety produktu:

  • zmiękcza
  • odżywia
  • usuwa opuchliznę
  • usuwa uczucie zmęczenia i „ciężar w nogach”

 

 

Składniki aktywne:

Oliwa z oliwek (Olea Europaea (Olive) Oil) – intensywnie odżywia, zmiękcza i nawilża. 

Pasta z zielonych igieł drzew iglastych (Chlorophyl-Karotine Complex) -  chlorofilowo - karotenowa pasta zawiera czynne substancje biologiczne otrzymywane z zielonych igieł drzew iglastych. Główne składniki aktywne to pochodne chlorofilu, karotenoidy, witaminy E i K, fitosterole, polyprenol, skwalen i sole sodowe kwasów żywicznych. Pasta zwiększa ochronę tkanek skóry, działa przeciwzapalnie, sprzyjając gojeniu się drobnych pęknięć i otarć.

 

Żywica sosny syberyjskiej (Turpentine) -  to żywiczna gęsta masa, wydzielająca się z rozcięć na drzewach iglastych. W starożytności żywica miała szerokie zastosowanie w leczeniu różnorodnych chorób i była stosowana do przygotowania leczniczych maści i balsamów. Żywica ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i znieczulające. Przyspiesza gojenie się uszkodzonych tkanek i stymuluje ochronne funkcje organizmu.

 

Czarny bez (Sambucus Nigra Flower Extract) - wyciągi z kwiatów czarnego bzu uszczelniają naczynia włosowate, zapobiegają ich nadmiernej łamliwości, usuwają opuchliznę, działają przeciwzapalnie. Zewnętrznie naparami z kwiatów przemywa się skórę przy zapaleniach skóry, wypryskach skórnych i oparzeniach.

 

Olej z rokitnika (Hippophae Rhamnoides Oil) - owoce rokitnika zaliczane są do najbardziej odżywczych i bogatych w witaminy, minerały i polifenole oraz jako nieliczne w świecie roślin zawierają w miąższu od 8 do 12% oleju. Owoce rokitnika są cenione zarówno w kuchni, medycynie, jak i w kosmetyce. Najważniejszym produktem otrzymywanym z rokitnika jest olej rokitnikowy. W kosmetyce olej z owoców rokitnika stosuje się w pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji, podrażnionej np. opalaniem, jak również cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. Jest on zaliczany do składników przeciwzmarszczkowych, chętnie stosowanych w produktach dla cer dojrzałych

  

 

Skład INCI: Aqua, Olea Europaea (Olive) Oil (oliwa z oliwek), Glycerin, Glyceryl Stearate, Lanolin, Stearic Acid, Cera Microcristallina, Chlorophyl-karotine Complex (pasta chlorofilowo – karotenowa), Sambucus Nigra Flower Extract (czarny bez), Turpentine (żywica sosnowa), Hippophae Rhamnoides Oil (olej z rokitnika), Menthol, Sodium Lactate, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 diol.

 

Sposób użycia: niewielką ilość kremu wmasowujemy w czystą i suchą skórę nóg i stóp.

 

Pojemność opakowania   75 ml 

Status produktu – kosmetyk  

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl