Olej kokosowy - 100% naturalny 200ml

Dostępność: BRAK PRODUKTU - SPODZIEWANA DOSTAWA
Cena: 41,00 zł 41.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Naturalny, olej, który w temp. pokojowej ma postać białego, miękkiego masła. Polecany do pielęgnacji włosów, zapewniając odbudowę, nawilżenie i ochronę włókna włosa. Odpowiedni jako nawilżacz do cery suchej, łuszczącej się i swędzącej. Właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i antyspetyczne, czynią naturalny olej kokosowy odpowiednim również jako dodatek w pielęgnacji cery trądzikowej i łojotokowej. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Chroni przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego.


Zastosowanie:

Olejek pielęgnujący końcówki włosów - do stosowania zarówno na suche i mokre włosy, bez spłukiwania (nabrać odrobinę oleju, rozgrzać i rozetrzeć między palcami, następnie wmasować w końce włosów, nie spłukiwać). Używaj olejku oszczędnie, aby nie przetłuścić i zbytnio nie obciążyć włosów.

Maska do włosów - stosowana przed umyciem (w suche, nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować olej, zawinąć włosy w foliowy czepek i/lub ręcznik, trzymać na włosach przez ok. półgodziny do godziny i następnie umyć włosy szamponem. W przypadku problemów ze zmyciem oleju, wylej porcję nierozcieńczonego szamponu na dłonie, rozetrzyj i wmasuj w suchewłosy i następnie zmocz włosy wodą i umyj jak zwykle).

Olej kokosowy można stosować bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę, w formie natłuszczająco-nawilżającego olejku lub masła

Demakijaż - w przypadku skóry bardzo suchej, olej kokosowy może być wykorzystywany jako preparat do demakijażu oczu i twarzy.

Porcję oleju można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem (mieszać małe porcje balsamu i oleju na dłoni i od razu aplikować na ciało).

Odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem, zwiększa to walory i właściwości natłuszczające preparatu.

 

INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil


Przechowanie: Olej powinien  być szczelnie zamknięty  i przechowywany w chłodnym miejscu bez dostępu światła słonecznego.

Termin przydatności do użycia -   data umieszczona na opakowaniu (2 lata od daty produkcji)

Status produktu – kosmetyk

Pojemność opakowania    200 ml

Producent: Textron Tecnica SL Hiszpania

Opinie o produkcie (0)

Waluty

Infolinia:

+48 661 516 069

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl